شنبه ۰۵ اسفند ۰۲ | ۱۲:۰۷ ۱۶ بازديد
فرض کنید که شما صاحب خانه ای قدیمی می باشید که نیاز به بازسازی دارد و یا حتی با تخریب و تبدیل آن به یک آپارتمان زیبا و باکیفیت سود زیادی را به دست خواهید آورد؛ اما با توجه به شرایط ممکن است شما تخصص و منابع مالی لازم برای انجام این کار را نداشته باشید. در چنین شرایطی مسلماً مشارکت در ساخت می تواند به کمک شما بیاید. چراکه در چنین حالتی یک سازنده، با تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت، سرمایه و تخصص خود را با شما شریک می شود و خانه قدیمی را تبدیل به آپارتمانی چندطبقه می کند.
تعهدات کلی سازنده در قرارداد مشارکت ساخت
به طورکلی سازنده طی اجرای قرارداد مشارکت در ساخت تعهداتی متعدد را بر عهده دارد که در شرایط مختلف این تعهدات متفاوت است. مهم ترین تعهدات سازنده عبارت اند از:
- پرداخت هزینه های ساختمانی پروژه
- پرداخت هزینه های اداری پروژه
- پرداخت مبلغی به عنوان اجاره بها به مالک طی مراحل ساخت
مراحل انتقال قدرالسهم سازنده
به طورکلی می توان اذعان نمود که انتقال قدرالسهم به نام سازنده در سه الی چهار مرحله و با توجه به هزینه هایی که سازنده کرده است صورت گیرد و این مراحل شامل:
- انتقال بخشی از قدرالسهم پس از دریافت جواز
- انتقال بخشی از قدرالسهم پس از پایان مرحله سفت کاری
- انتقال بخشی از قدرالسهم پس از تحویل ملک قابل سکونت
- انتقال کامل قدرالسهم پس از دریافت صورت مجلس تفکیکی
به یاد داشته باشید که برای دریافت پایان کار ساختمان هیچ نیازی به پایان نازک کاری ساختمان نیست. هرگونه تأخیر در مراحل اداری که ناشی از قصور سازنده نبوده و خارج از اراده ی سازنده باشد متناسب با این تأخیرها و با تائید مالک به مدت قرارداد افزوده خواهد شد. در غیر این صورت شامل ضرر و زیان است.
برای قرارداد مشارکت در ساخت در کلیه صفحات یک شماره قرارداد واحد و تاریخ امضا تعیین شود. تمام صفحات قرارداد باید امضا و اثرانگشت داشته باشد.
در بالای تمام صفحات قرارداد مشارکت در ساخت را ذکر کنید و از عنوان قرارداد مشارکت مدنی، مبایعه نامه، معامله، بیع و … برای قرارداد استفاده نشود.
حق دریافت هرگونه وام و همچنین حق واگذاری قرارداد به غیر را از سازنده سلب و ساقط کنید.
هرگونه توافق جدید را در قالب متمم قرارداد تنظیم و به اطلاع داور برسانید. همچنین در صورت تخلف سازنده از مفاد قرارداد موضوع را به اطلاع داور رسانده و در صورت نیاز از طریق اظهارنامه به سازنده و داور ارسال کنید.
منبع: پرشین سازه