مشاوره رابطه اي است بين دو فرد كه در آن يكي مي كوشد تا ديگري را درك و در حل مسائل سازگاري و انطباقي كمك كند. مشاوره حقوقي، مشاوره تحصيلي ، مشاوره حرفه اي و اجتماعي و نظاير آنهاست .
ريشه واژه مشاوره
مشاوره، كلمهاي عربي و يك مصدر است. معناي واژگاني آن، مشورت كردن و اقدام به تشكيل شورا و مشورت با ديگران است مشاوره داراي ابعاد و انواع بسيار و گستردهاي است؛ به طور عموميمشاوره تخصصي از رشته ها و مهارت هاي زير مجموعه روانشناسي است.
برخي ابعاد مشاوره عبارتند از:
مشاوره تحصيلي، مشاوره خانواده، مشاوره شغلي، مشاوره توانبخشي و... كه در اين ميان مشاوره ژنتيك از زير مجموعه هاي علم روانشناسي نميباشد.
وظيفهٔ مشاور به عنوان شخصي كه داري مهارتهاي علمي رواندرماني است، ياري رساندن و ارائهٔ راه حل به مراجع دربارهٔ مشكلاتي است كه مراجع در شغل، روابط، احساسات و ديگر امور خود مطرح ميكند.
رشتهٔ دانشگاهي مشاوره، در ايران، داراي مقاطع كارشناسي ، كارشناسي ارشد و دكتراست.
از نظر واژه شناسي، مشاوره به مجموعه فعاليتهايي اطلاق ميشود كه در جريان آن، فردي را در غلبه بر مشكلات تحصيلي شغلي و خانوادگي اش ياري ميدهند.
همه ما غالباً در معرض مشكلات و مسائلي قرار ميگيريم كه به دليل محدود بودن دانش و تجربياتمان به همفكري با ديگران نياز پيدا ميكنيم. ميدانيد كه حتي با ثباتترين افراد نيز گاهي از بحرانهاي عاطفي مصون نيستند. تحولات و تغييراتي كه در زندگي رخ ميدهد. مانند قبولي در دانشگاه، ازدواج، دور شدن از خانواده و دوستان، بيماري و از دست دادن آنهايي كه دوستشان داريم. گاهي ما را دچار ترديد، نگراني، تعارض و حتي بحران ميسازد.
لازم به ذكر است هنگام سازش با محيطي جديد و تجربهاي نو، داشتن احساسات فوق تا حد طبيعي است اما اگر اين احساسات منفي از حد طبيعي بيشتر شود، ميتواند باعث كاهش تمركز آرامش و سلامت جسم و روان گردد.
مشاوره يكي از حرفه هاي ياورانه (Helping professions) است و حرفه ياورانه را ميتوان حرفه اي توصيف كرد كه اعضاي آن از آموزش و گواهينامه ويژه براي انجام خدمتي خاص و مورد نياز همنوعان جامعه خود برخوردارند
منبع: ميگنا
دوشنبه ۰۹ آبان ۰۱ | ۱۳:۱۰ ۱۳ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد